Объявления Украины
Суббота, 18.05.2024, 09:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная РегистрацияВход
Меню сайта
Последние объявления
Измерительные трансформаторы тока ТПЛ (31)
13.01.2014
Измерительные трансформаторы тока ТОЛ (0)
13.01.2014
Трансформаторы масляные силовые ТМ, ТМГ, ТМЗ (0)
13.01.2014
Трансформаторы сухие ТСЗ (0)
13.01.2014
Трансформаторы измерительные напряжения НТМИ, НАМИ, ЗНОМ, ТФЗМ (144)
13.01.2014
Разъединители РЛНД, РЛНДЗ, РВЗ, РВ, РВФЗ, РЛН, РЛНЗ, РВО, РВ, РВФ, РВФЗ (0)
13.01.2014
Разрядники вентильные РВО, РВС, РВН (3)
13.01.2014
Электродвигатели, редукторы, насосы (3)
10.01.2014
Электродвигатели, редукторы, насосы (0)
08.01.2014
Электродвигатели, редукторы, насосы (0)
30.12.2013
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Апрель » 8 » Тимошенко відправлять у відставку 14 квітня
10:44
Тимошенко відправлять у відставку 14 квітня
Наступне засідання Верховної ради, яке відбудеться 14 квітня, може завершитися відставкою кабінету міністрів Юлії Тимошенко, повідомляє "Независимая газета".

За останні декілька днів позиції президента Віктора Ющенко і лідера Партії регіонів Віктора Януковича значно зближувалися. Обидва виступають за одночасне проведення позачергових президентських і парламентських виборів, пише видання.

Депутат від БЮТ Андрій Кожем`якин вважає, що закулісні спільники Ющенко і Янукович зроблять все, щоб відправити прем'єра у відставки. Це дозволить якщо не вивести Тимошенко з гри, то значно зменшити її вплив. Депутат вважає, що президентська сторона і опозиція, прикриваючись заявами про антикризову програму, роблять все, щоб не затвердити необхідні закони, що дозволяють наповнити держбюджет і регулярно виплачувати зарплати і пенсії. "Президент і Партія регіонів готові пожертвувати економічною безпекою України, поставити на грань виживання населення, щоб тільки відправити уряд Тимошенко у відставку", - зробив висновок депутат.

7 квітня набула чинності прийнята 1 квітня ухвала Верховної ради про дату чергових президентських виборів - 25 жовтня. Хоча Ющенко вважає правильною іншу дату - 17 січня 2010 року, але в Конституційному суді не підтверджують факт звернення президента з позовом про оскарження призначеного депутатами терміну.

Більш того, на днях Ющенко визнав, що може погодитися з рішенням парламенту. Але, президент назвав заплановані вибори достроковими. "Я хочу офіційно заявити, що готовий ухвалити рішення про дострокові президентські вибори в цій країні. Оскільки це рішення сьогодні від мене залежить… Друге: у пакеті з цими діями ми проводимо дострокові парламентські вибори", - сказав він.

Партія регіонів пояснила своїм виборцям, що президента змусили до рішучого кроку акції протесту, тільки що проведені опозицією. Як відомо, гаслом акцій стала вимога про відставку всієї влади і заклик до одночасного переобрання президента і парламенту.

Глава держави підтримав опозицію ще в одному питанні: він виступив за новий закон про вибори Верховної ради. Зміст його у тому, щоб якщо і не відмовитися від жорсткої партійної системи виборів, то хоча б законодавчо ввести норму про відкриті списки кандидатів в депутати.

У президентському Секретаріаті підтвердили, що новий законопроект про вибори розробляється і буде переданий депутатам наступного тижня.

Тепер Верховній раді належить затвердити новий закон, а також, можливо, ухвалити рішення про обрання в один день президента і парламенту. У Секретаріаті президента допускають можливість того ж дня провести і всенародний референдум про конституційну реформу. Проект нової Конституції глава держави передав у Верховну раду в кінці березня, документ викликав різко негативну реакцію депутатів. На днях український МЗС передав проект документа на затвердження Венеціанської комісії. Але навіть якщо комісія його схвалить, а президентському оточенню вдасться провести його через референдум, для проведення реформи необхідний довгий час і підтримка 300 депутатів.

Категорично проти ідеї Ющенка і Януковича виступає Блок Юлії Тимошенко. Депутат Валерій Писаренко відзначає, що чинне законодавство не припускає і не дозволяє одночасного обрання президента і парламенту. З ним згоден представник фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Анатолій Матвієнко: "Дострокові вибори до парламенту неможливо провести разом з президентськими - період передвиборної кампанії різний, незрозуміло, як формувати окружні і територіальні комісії… Якби президент пішов 25 жовтня на президентські вибори, то можна було б в березні разом з місцевими виборами провести парламентські".

Екс-спікер парламенту і один з кандидатів на пост президента Арсеній Яценюк запропонував не корегувати законодавство, а провести президентські вибори в січні і дострокові парламентські - в березні. Політик вважає, що це єдина можливість не загострювати до межі ситуацію в Україні, а, навпаки, вирішити багаторічні політичні конфлікти.

Політолог Костянтин Бондаренко вважає, що позиції президентського оточення і опозиції ситуативно співпали тому, що Ющенко при украй низькому рейтингу популярності шукає спосіб залишитися в українській політиці, а Партія регіонів, навпаки, намагається зберегти і конвертувати на посаді свою популярність. Тому і ті, і інші зацікавлені в дострокових виборах і домовленостях про розподіл повноважень.

Протидію Тимошенко політолог Андрій Єрмолаєв пояснює як неготовністю її блоку до виборів в пік економічної кризи, так і небажанням БЮТ відкривати списки кандидатів

Джерело
Просмотров: 445 | Добавил: paradugma | Теги: Україна, Ющенко, Президент України, новини, Тимошенко, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Партнеры
Календарь
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Объявления Украины © 2024